Eerste lammetje bij Schaapskudde Rheden geboren

Foto: herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Hoera…… het is zover! Het is nog steeds winter, maar bij de Schaapskudde in Rheden is vrijdag al het eerste lammetje van 2021 geboren. Het gaat om een rammetje. Dat betekent het begin van een bevallingsmarathon voor de medewerkers van de Schaapskudde. De komende weken worden er nog veel meer lammetjes verwacht.

Door het coronavirus is het financieel adopteren van de lammetjes bij de schaapskooi nog niet mogelijk. Maar er is een oplossing gevonden. Via de website van de schaapskudde kan dat binnen enkele dagen wel.

Dan kan iedereen foto’s van de lammetjes met hun oornummer adapteren. En op die manier kan iedereen een lammetje uitzoeken en ook een naam geven. En omdat het een bijzonder jaar is heeft de schaapskooi dit jaar geen geboortekaartjes maar krijgt iedereen na de online adoptie per post een geboorteakte met natuurlijk een foto van het geadopteerde lammetje.