Vrouw bevalt onverwachts van baby in centrum van Velp

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Als politieagent maak je van alles mee, maar de twee agenten die eerder deze week door het centrum van Velp liepen, hadden wel een heel bijzondere dienst. Uit het niets assisteerden ze maandagochtend bij een onverwachte bevalling.

Nietsvermoedend dezen de twee hun ronde door het centrum van het dorp, totdat een omstander hen om hulp vroeg. Die stond bij een vrouw die last had van weeën, maar tot dat moment helemaal niet wist dat ze zwanger was.

De agenten assisteerden en vroegen om een ambulance, maar de bevalling was al een eind op gang. Gelukkig konden ze naar binnen bij een tandartspraktijk. Nog voor de ambulance er was, werd de baby geboren.

Op de Instagrampagina van de Politie IJsselwaarden is te lezen dat alles goed gaat met baby Herman. Het kindje werd rond 9.00 uur ’s ochtends geboren en woog bij de geboorte 1450 gram.