Opnieuw hennepkwekerij opgerold in Dieren

Foto: Studio Rheden

DIEREN – De politie heeft afgelopen dinsdag opnieuw een hennepkwekerij in Dieren opgerold. Volgens de politie zijn er ruim 300 hennepplanten gevonden uit een woning aan de Meester Cort van der Lindenstraat in Dieren. Meteen daarna is de bewoner aangehouden en vastgezet voor verder onderzoek.

De politie heeft alle planten in beslag genomen en laten vernietigen. Daarnaast is ook alle apparatuur meegenomen. Heeft u tips of vermoedens over een hennepplantage of drugslab? Tip dit dan bij de politie (0900-8844) of bij BEL-M (0800-7000).

Dit is overigens niet de eerste woning waar een hennepplantage wordt ontmanteld in Dieren. Dit gebeurde in het verleden onder andere op de Willem Pijperlaan, de Zilverakkerweg en op de Willem Landrélaan in Dieren, zo is op de bovenstaande foto te zien.

Het gevolg is vaak dat bewoners uit hun woning worden gezet, zoals ook in Spankeren is gebeurd.

Een zoekopdracht op internet leert dat er in de gemeente Rheden met enige regelmaat wietplantages worden ontdekt. Daaraan kleven volgens overheidsinitiatief StopHennepteelt.nl allerlei gevaren, waarvan brand een zeer reële is. In een dichtbevolkte woonwijk kan dit zelfs desastreus uitpakken voor de veelal nietsvermoedende omwonenden.

Om een en ander een halt toe te roepen doen gemeenten geregeld een beroep op de Wet Damocles. Woonhuizen kunnen dan worden gesloten en bewoners uitgezet bij (de verdenking van) hennepteelt. In dit kader meldt de woordvoerder van de betreffende verhuurder Vivare dat hierbij in zijn algemeenheid wordt aangestuurd op ontbinding van het huurcontract.