Modern perron voor historische trein

Foto: Studio Rheden

DIEREN – De vernieuwing van het stationsgebied in Dieren is na het vaststellen van het bestemmingsplan toch nog niet helemaal klaar. In opdracht van de gemeente Rheden komt er een nieuwe overkapping over het perron van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM). De realisatie hiervan heeft meer dan een jaar vertraging opgelopen.

De gemeente Rheden heeft indertijd gekozen om deze vervanging op zich te nemen en de overkapping uit te voeren in dezelfde vormgeving als de Traverse. Het ontwerp is weer gemaakt door Architecten_lab uit Deventer.

Het is een vrijstaande staalconstructie met een houten latten plafond. ‘Bijzonder aan de vormgeving is de eenzijdige constructieve opzet waardoor het deels lijkt te zweven’ aldus de ontwerper. Het dak blijft wel open, waardoor het alleen beschutting tegen zon en wind geeft.

Het Dierense bouwbedrijf Reinbouw gaat in april starten met de werkzaamheden. De VSM is verheugd dat de perronkap nu eindelijk gerealiseerd gaat worden en hoopt hier komende zomer weer volop gebruik van te kunnen maken.

Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden