Tweede Kamerverkiezingen in Rheden en Rozendaal

Foto: Martin Slijper

REGIO – Bij alle inwoners van Rheden en Rozendaal is afgelopen week een kandidatenlijst op de mat gevallen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten generaal. Inwoners kunnen een stem uitbrengen van 15 tot en met 17 maart 2021.

In de gemeente Rheden staat het iedereen vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te stemmen. Voor het uitbrengen van een stem in de gemeente Rozendaal kunnen alle inwoners terecht bij het stembureau in de kerk van Rozendaal aan de Kerklaan 15.

Om een geldige stem uit te brengen moeten de stemgerechtigden de stempas meenemen en een geldig identiteitsbewijs. Ook is het belangrijk om de gezondheidscheck te doen voordat men gaat stemmen. Deze check is verstuurd samen met de stempas. Hierin staan ook de adressen van alle stembureaus in de gemeente.

Kijk voordat u gaat stemmen op www.rheden.nl of www.rozendaal.nl voor de laatste informatie over de Tweede Kamer verkiezing en de openingstijden van de stembureaus i.v.m. corona.

Rozendaal strijdt gewoontegetrouw bij de verkiezingen wie het snelst de stemmen geteld heeft. De woordvoerder van de gemeente laat aan persbureau ANP weten dat dit jaar niet te doen. “We gaan liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit” zegt Rozendaal.