Handhavers gaan streng controleren op het Rozendaalse Veld

Handhavers gaan streng controleren op het Rozendaalse Veld Foto: Martin de Jongh

ROZENDAAL – Handhavers gaan de komende tijd extra controleren op het Rozendaalse Veld in Rozendaal. De handhavers zijn extra alert op loslopende honden ‘buiten’ de hondenlosloopgebieden. Iemand die zijn hond daar los laat lopen kan rekenen op een boete van 109 euro inclusief administratiekosten.

“Iedereen mag genieten van de natuur op het Rozendaalse Veld. Ook honden mogen mee, maar alleen in het hondenlosloopgebied mogen zij loslopen. In het overige gebied mag de hond mee aan de lijn.

Het gebeurt helaas nog vaak dat honden ook hierbuiten loslopen. Voor zowel natuur als mens is dit zeer onwenselijk. Om incidenten te voorkomen, wordt hier actie op ondernomen”, zo meldt de gemeente Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden