Wekelijkse markt Velp blijft op de huidige plek

Wekelijkse markt Velp blijft op de huidige plek Foto: Kasper Siebrands

VELP – De gemeente Rheden heeft onderzocht wat de beste plek zou zijn voor de wekelijkse warenmarkt in Velp. Uit het onderzoek blijkt dat de huidige locatie Den Heuvel de meest logische plek is omdat er ook mogelijkheden zijn om deze locatie te verbeteren.

Seinpost Adviesbureau B.V heeft diverse locaties in het centrum van Velp onderzocht. Ook de huidige locatie parkeerplaats Den Heuvel is hierin meegenomen. Marktondernemers, centrumondernemers, omwonenden, bezoekers en de gemeente waren volgens de gemeente nauw betrokken bij het onderzoek.

“Uit dit proces blijkt dat er veel draagvlak is om de weekmarkt op de huidige locatie Den Heuvel voort te zetten. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om deze locatie te verbeteren. Er liggen al plannen om de parkeerplaats nog dit jaar aan te pakken”, zo meldt de gemeente.

“De actie ‘Ik buurt mee’ draagt er ook aan bij dat de directe omgeving van Den Heuvel groener wordt en dus aantrekkelijker voor bezoekers om even een rondje over de markt te lopen.”

Door: Mediapartner Studio Rheden