Extra aandacht voor provinciale bomen

Extra aandacht voor provinciale bomen Foto: Studio Rheden

DIEREN – Bomen zijn echte levende wezens. Wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn blijven bomen achter in groei en worden vatbaar voor ziekten. Bomen die achterblijven krijgen binnenkort van hun eigenaar Provincie Gelderland een speciale bodembehandeling.

In Dieren gaat het om 26 bomen die sinds 2003 langs de Kanaalweg N786 staan. Volgens de provincie licht de oorzaak niet bij de aannemer die ze geplant heeft.

Foto: Studio Rheden

De bomen krijgen extra voeding rondom de wortels, de bodem wordt ‘geploft’, met zuurstof wordt de bodem opengewerkt. Ook worden er bodemschimmels toegevoegd. Deze mycorrhiza’s bevinden zich rondom de haarwortels en zorgen voor een betere opname van voeding. De boom geeft via de wortels suikers aan de schimmels als voeding.

Foto: Studio RhedenFoto: Studio RhedenFoto: Studio Rheden

Het bericht Extra aandacht voor provinciale bomen verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden