Rhedenaar behaalt podiumplaats in Supercar Challenge in Zandvoort

Foto: Bas Kaligis / RaceXpress.nl

RHEDEN – Bart Arendsen kende afgelopen zaterdag een uitstekende start van zijn seizoen in de Supercar Challenge. De 23-jarige coureur uit Rheden snelde op het circuit van Zandvoort naar de derde plaats in de Supersport 1-klasse.

Er zullen weinig autocoureurs van 23 jaar oud zijn die kunnen zeggen dat ze al tien jaar ervaring hebben. In het geval van Bart Arendsen is dat echt zo. Hij begon al op zijn dertiende, destijds in de Ford RST Junioren Cup op rallycross-circuits.

Dat hij zo jong met autosport begon, heeft alles te maken met zijn liefde voor auto’s. Al sinds hij een kleuter was. “Dat kwam door mijn opa”, legde Bart uit. “Hij nam me onder zijn vleugels toen mijn ouders moesten werken. Hij was ook helemaal gek van auto’s. Hij heeft heel veel op me gepast en me onbewust deze richting in gestuurd.”

Na de rallycross-circuits ging hij bij de DNRT en ACNN rijden met een BMW E36. En daarna volgde een jaar geleden de Supercar Challenge. Zijn doel voor dit seizoen laat zich raden. “Ik wil in de eerste plaats heel veel schik hebben, mooie races rijden, maar ik wil het seizoen als dat kan afsluiten met een kampioenschap. Dat zou helemaal mooi zijn.”