Jeep gestolen in Velp en gebruikt voor inbraak

Jeep gestolen in Velp en gebruikt voor inbraak Foto: Studio Rheden

VELP – Een Jeep Renegade wordt gestolen bij een autobedrijf in Velp. De auto wordt later gebruikt voor een inbraak in het Overijsselse Nijverdal. Onderweg tanken de daders in Deventer zonder te betalen.

De wagen wordt gestolen tussen de namiddag van 30 december en de vroege ochtend van 31 december. De inbraak is eveneens op de vroege ochtend van de laatste dag van 2020.

Met de wagen waarmee later een inbraak wordt gepleegd in Nijverdal wordt getankt zonder te betalen aan de Zutphenseweg in Deventer. De inzittenden proberen zoveel mogelijk buiten beeld te blijven. Van een van hen valt een petje op. Dat petje is mogelijk van het merk Gucci.

Inbrekers maken ruzie
De inbraak in Nijverdal is bij een bedrijf aan de Louis Braillestraat. Het beeld is slecht, maar mogelijk kan iemand de stemmen herkennen. Op een gegeven moment klinkt er ruzie. Ook horen we een vrouwenstem.

Uiteindelijk rijdt de groep rond 4.00 uur weer weg.

De politie weet dat in de in Velp gestolen Jeep Renegade in ieder geval drie mensen zaten, onder wie dus een vrouw. De gestolen auto rijdt vermoedelijk nog rond. Het kenteken heeft onder meer de cijfercombinatie 279.

Kunt u de politie helpen deze zaak op te lossen, bel dan 0800-6070 of 0800-7000. Het zaaknummer is 2020618507. Je mag ook dit tipformulier invullen.

Het bericht Jeep gestolen in Velp en gebruikt voor inbraak verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden