20 jaar celstraf voor Rhedenaar voor moord op Naomi

Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM – De rechtbank in Arnhem heeft een 47-jarige man uit Rheden veroordeeld tot 20 jaar celstraf voor de moord op de Arnhemse Naomi. De zwangere vrouw werd vorig jaar zomer in haar eigen woning doodgeschoten.

Ook moet de man, woonachtig op het woonwagenkamp in Rheden, de familie van het slachtoffer ruim 77.000 euro schadevergoeding betalen. De straf is gelijk aan de eerdere eis van de officier van justitie.

Kil en meedogenloos
De verdachte verklaarde in een opwelling te hebben gehandeld, nadat zijn vrouw de relatie had ontdekt. De rechtbank gaat hier niet in mee en oordeelt dat de Rhedenaar ‘doelgericht en vastberaden’ handelde. “De handelswijze van de man doet denken aan een kille, meedogenloze en uiterst gewelddadige afrekening”, aldus de rechtbank.

De 35-jarige Naomi werd al langer bedreigd door de man, van wie ze op dat moment zwanger is. Al een paar dagen voor haar dood laat ze de politie weten dat ze zich niet veilig voelt. Op 24 augustus stormt de man haar huis in de wijk Presikhaaf binnen en schiet haar neer. Ze werd door vier kogels getroffen.

Bekentenis
De 47-jarige man bekende al eerder dat hij op Naomi had geschoten. In de rechtbank is duidelijk geworden dat de man wilde dat de vrouw het kind weg liet halen. De vrouw wilde het kind echter houden.

In een vorige rechtszaak op 6 april zei de verdachte spijt te hebben. “Ik verdien straf en schaam me diep. Ik heb er nachtmerries van”, zei hij toen. De twee zouden volgens hem een geheime relatie hebben gehad.