Wethouder Marc Budel reikt eerste exemplaren stripboek Meander uit

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Wethouder Marc Budel heeft dinsdag de eerste exemplaren van het stripboek ‘Meander’ uitgereikt aan groep 7 en 8 van de Daltonschool in Velp. Het stripboek ‘Meander’ is een spannend verhaal over de geschiedenis van de gemeente Rheden. Het boek werd uitgereikt bij kasteel Biljoen in Velp.

‘Meander’ is een avontuur, waarbij de lezer door hoofdrolspeler Meander wordt meegenomen door de tijd. De strip is gemaakt door striptekenaar Irene Berbee en verhalenschrijver Marq van Broekhoven.

Het verhaal
Het boekje gaat over Meander, een klein onsterfelijk boswezen dat leeft in de oneindige bossen van de Veluwezoom. Samen met Xander, speelt hij de hoofdrol in een strip over de gemeente Rheden en haar inwoners.

In dit avontuur nemen ze lezers mee door de geschiedenis, die begint op de smeltende gletsjers van het nog jonge IJsseldal. Lezers ontmoeten de eerste inwoners van Rheden, ze zijn er bij als de Franken een goudschat verbergen en gaan op audiëntie bij stadhouder Willem III.