Rheden in gesprek met KPN, krijgt Velp ook glasvezel?

Foto: Pixabay

VELP – De dorpen Rheden en Dieren hebben al glasvezel. Maar in Velp is dat op dit moment nog steeds niet mogelijk. KPN heeft nu groots aangekondigd dat het 1000 dorpen van glasvezel wil voorzien. Daar hoort Velp ook bij.

De gemeente Rheden heeft ook heel veel belangstelling en is al in gesprek voor een samenwerkingsovereenkomst met KPN. Deze gaan onder andere over de financiën en over technische uitvoeringszaken zoals bijvoorbeeld de diepteligging van de kabel.

Op dit moment is er nog geen planning. Wel laat de gemeente weten “geen invloed te hebben op de keuze voor een provider. Wij hebben alleen de plicht om mee te werken wanneer een provider voornemens is glasvezel aan te leggen.”

Dat KPN glasvezel kan leggen in Velp is mogelijk dankzij een samenwerking tussen KPN en pensioenfonds ABP. Die gaan samen ruim 1 miljard euro investeren voor de aanleg van glasvezel in bijna duizend dorpen en kleine woonkernen.