Wandelen over de Veluwezoom bij Rheden in coronatijd

Foto: RTV Arnhem

LAAG-SOEREN – Met de huidige coronamaatregelen zijn er veel vormen van ontspanning tijdelijk niet mogelijk. Sporten blijft een uitdaging, de horeca is nog steeds gesloten en gezellig naar een feestje zit er even niet in. Om toch wat stoom af te kunnen blazen gaan we vandaag wandelen. In deze reportage loopt Gabrielle Kroos over de Veluwezoom bij Laag-Soeren met Rob Wolfs.

Wandelen is ongeacht leeftijd, omgeving en achtergrond iets wat voor iedereen toegankelijk is. In ‘Groen Geluk’ gaat wandelroutemaker Rob Wolfs op zoek naar de leukste en mooiste wandelroutes in de Gelderse natuur. Dat Rob er geen genoeg van kan krijgen is wel duidelijk “Wandelen is mijn lust en mijn leven, ik geniet er iedere keer weer van”.

In deze aflevering laat Rob Wolfs zien wat deze route bij Laag-Soeren zo bijzonder maakt: “Het thema van de sprengen, sprengbeken en sprengkoppen die ook de geschiedenis van Laag-Soeren voor een heel belangrijk deel bepaald hebben, dat vind ik het leuke van deze route.”

Via een route van bijna 6 km zullen we uitkomen bij deze bijzondere sprengenbeken. Wil je zelf ook graag op pad en deze route wandelen? Bekijk dan deze kaart.

Foto: RTV Arnhem