Rozendaal zoekt nieuwe kinderburgemeester

Rozendaal zoekt nieuwe burgemeester Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal zoekt een nieuwe burgemeester. Maar deze keer een zeer bijzondere. De nieuwe vacature is alleen beschikbaar voor personen die in Rozendaal wonen. Bovendien moeten ze tussen 10 en 12 jaar oud zijn. De gemeente zoekt namelijk een nieuwe kinderburgemeester.

De nieuwe kinderburgemeester start officieel in juli 2021. De vacature is in principe geldig voor één jaar, dus tot en met de zomervakantie van 2022. De gemeente zoekt het liefst iemand die komend
schooljaar in groep 7 of 8 van de basisschool zit (dus nu in groep 6 of 7).

Functie-eisen kinderburgemeester
Een kinderburgemeester praat met de gemeente over wat voor kinderen in Rozendaal belangrijk is. De kinderburgemeester gaat ook samen op pad met de ‘echte burgemeester’. Je legt bijvoorbeeld samen een bloemstuk op de begraafplaats bij de Dodenherdenking op 4 mei, je opent een tentoonstelling of concert, bent voorzitter van de Jongerenraad, mag het startschot lossen bij een hardloopwedstrijd of houdt een toespraak bij Koningsdag.

In overleg bepalen we welke andere dingen we samen doen. Binnenkort krijgen alle kinderen in deze leeftijdsgroep post thuis. Daarin staat hoe je kunt solliciteren.

Het bericht Rozendaal zoekt nieuwe burgemeester verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden