Jongen (17) uit Velp veroordeelt voor ‘pedojagen’

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Een 17-jarige jongen uit Velp is samen met een tweede 17-jarige jongen uit Arnhem door de rechter veroordeeld voor betrokkenheid bij pedojachtincidenten in het Arnhemse Sonsbeekpark.

De jongen uit Velp krijgt straf voor het filmen van een geweldsincident op 12 oktober 2020 in het Sonsbeekpark in Arnhem. Beide moeten ook ruim 1.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Daarnaast kregen ze allebei een taakstraf van 40 uur.

De politie kwam deze zaak vorig jaar op het spoor naar aanleiding van een ander geweldsincident. Daarvoor zijn deze week ook ook twee broers uit Rozendaal voor veroordeeld. Ze waren betrokken waren bij de fatale pedojacht op oud-docent Jan Kruitwagen in het Spijkerkwartier in Arnhem.