Buurtbewoners klagen over diefstal en vernielingen bij mini-bieb

Foto: GLD / Linda Nieuwenhoven

DIEREN – Inwoners uit Dieren klagen steeds vaker over vernielingen. De laatste tijd zijn de mini-bibliotheken steeds vaker het slachtoffer. Of de boeken worden gestolen of de kastjes worden vernield. Wie het doet en waarom, niemand die het weet.

De mini-bieb in diverse woonwijken wordt steeds populairder. Ze worden geplaatst door enthousiaste inwoners en gevuld met boeken die mensen gratis kunnen meenemen. Maar iedereen kan ook zelf boeken in de mini- bibliotheken leggen die andere mensen weer kunnen lezen.

Maar er zijn ook mensen die het helaas leuk vinden om de boeken uit de boekenkast te vernielen of ze gooien het raam van de boekenkast kapot. Buurtbewoners denken dat jongeren dit doen uit verveling.

Aangifte
Buurtbewoners zijn het inmiddels zat en hebben aangifte gedaan van de vernielingen. “We hopen vooral dat het hierbij blijft zodat we de boekenkast niet weg hoeven te halen,” zo meldt een buurtbewoner.

Op social media zeggen bewoners: “Er is een klein groepje steeds bezig. Ze treiteren ook kinderen die dan niet meer bij basisschool de Wensvogel durven spelen. Misschien kan de wijkagent daar nu eindelijk iets mee doen. Dit is al een aantal jaar aan de gang.”

Volgens deze buurtbewoner zou een camera het probleem kunnen oplossen. Want diefstal van de boeken en vernielingen van de mini-bieb komen vaker voor. Begin dit jaar werden ook diverse boekenkasten leeggehaald in Rheden. Daar werden zo’n honderd boeken weggenomen.