Woningbouw Imboslaan Dieren lijkt mogelijk

Woningbouw Imboslaan Dieren lijkt mogelijk Foto: Studio Rheden

DIEREN – Woningbouw in het bos aan de Imboslaan in Dieren lijkt mogelijk nu de inspraakreacties over de bouwplannen zijn verwerkt volgens de gemeente.

Bewoners hebben nog wel grote zorgen over de natuurwaarden in het gebied en een fietspad door het gebied. Toch staan ze positief tegenover de komst van nieuwe woningen. De bewoners en de gemeente gaan nu samen bekijken hoe de bouwplannen goed ingevuld kunnen worden.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden gaat de gemeenteraad nu vragen groen licht te geven voor het bouwen van deze 35 woningen in het bosgebied. In totaal hebben slechts 40 omwonenden meegewerkt aan het door het wijkplatform DiNO uitgebrachte buurtadvies.

Als de gemeenteraad op 29 juni instemt met deze voorwaarden, gaat de gemeente aan Klaassen/BPD vragen om een schetsplan op te stellen. Doel is om dat plan in het najaar van 2021 te presenteren. Belangstellenden krijgen dan de mogelijkheid daarop te reageren. Daarna kan het schetsplan opgesteld worden dat de basis zal zijn voor het op te stellen bestemmingsplan. De procedure daarvoor zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2022 starten.

Afbeelding
Woningbouw in het bos aan de Imboslaan in Dieren Foto: gemeente Rheden

Foto: gemeente Rheden

Het bericht Woningbouw Imboslaan Dieren lijkt mogelijk verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden