Jeugd veroorzaakt veel overlast in Dieren

Jeugd veroorzaakt veel overlast in Dieren Foto: Studio Rheden

DIEREN – De politie in Dieren heeft de afgelopen weken meerdere meldingen gekregen omtrent jeugdoverlast. Die bestaat niet meer alleen uit kattenkwaad en treiterijen. Jongeren trappen herhaaldelijk ook tegen deuren en poorten, vernielen spullen en jagen buitenspelende kinderen angst aan.

De afgelopen weken zijn er ook meerdere vernielingen geweest van ruiten bij voornamelijk scholen. Los van de onnodige kosten kunnen de glasscherven gevaarlijke situaties opleveren voor de spelende kinderen.

“We hebben de indruk dat groepsdruk een meespelende factor is. Dat kinderen uit een groep onder druk worden gezet om bepaalde dingen te doen” aldus de politie. Daarom vraagt de politie dit ook aan alle ouders van buitenspelende kinderen is om dit met de kinderen te bespreken.

Door: Mediapartner Studio Rheden