Politietruck in Rheden, Velp en Rozendaal

Politietruck in Rheden

RHEDEN – De politie is volgende week drie dagen met een speciale truck in Rheden, Velp en Rozendaal. Agenten en handhavers gaan met inwoners in gesprek om te horen wat er leeft.

Ook kunnen bezoekers van de voorlichtingstruck, door de politie mobiel media lab genoemd, een enquête invullen en informatie krijgen over cybercrime. Met name ouderen zijn daar de dupe van.

De vragenlijst gaat onder meer over hoe de deelnemers politienieuws volgen en wat ze zelf zouden doen als ze bij de politie zouden werken. De politie legt de invullers een dilemma voor: op welke melding zou je afgaan als de politie een keuze moet maken?

De politie begint met de dorpsbezoeken op dinsdag in de dorpskom van Rheden. Een dag later is de politie in Velp en Rozendaal en donderdag opnieuw in Velp en in Rheden.

Honderden brieven verspreid
Wijkagent Theo Overgoor in Velp zegt dat zo’n achthonderd brieven in de bus worden gegooid met informatie over cybercrime. “We willen voor komend jaar extra aandacht besteden aan de informatie die we uit de enquête krijgen.”

De actie is volgens hem geslaagd als vierhonderd vragenlijsten zijn ingevuld, “en we veel mensen bij het informatiepunt hebben mogen ontvangen.”

Het bericht Politietruck in Rheden, Velp en Rozendaal verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden