Politietruck in Rheden, Velp en Rozendaal

Foto: Politie

RHEDEN – De politie is volgende week drie dagen met een speciale truck in Rheden, Velp en Rozendaal. Agenten en handhavers gaan met inwoners in gesprek om te horen wat er leeft.

Ook kunnen bezoekers van de voorlichtingstruck, door de politie mobiel media lab genoemd, een enquête invullen en informatie krijgen over cybercrime. Met name ouderen zijn daar de dupe van.

De vragenlijst gaat onder meer over hoe de deelnemers politienieuws volgen en wat ze zelf zouden doen als ze bij de politie zouden werken. De politie legt de invullers een dilemma voor: op welke melding zou je afgaan als de politie een keuze moet maken?

De politie begint met de dorpsbezoeken op dinsdag in de dorpskom van Rheden. Een dag later is de politie in Velp en Rozendaal en donderdag opnieuw in Velp en in Rheden.

Honderden brieven verspreid
Wijkagent Theo Overgoor in Velp zegt dat zo’n achthonderd brieven in de bus worden gegooid met informatie over cybercrime. “We willen voor komend jaar extra aandacht besteden aan de informatie die we uit de enquête krijgen.”

De actie is volgens hem geslaagd als vierhonderd vragenlijsten zijn ingevuld, “en we veel mensen bij het informatiepunt hebben mogen ontvangen.”

Dinsdag 1 juni 2021:
Van 09:30 tot 16:00 uur op de Groenestraat in Rheden bij het “marktpleintje”.

Woensdag 2 juni 2021:
Van 09:30 tot 12:00 uur op het Churchillplein in Velp op de grote parkeerplaats.

Van 12:30 tot 13:30 in Rozendaal bij de Dorpsschool aan de Akkerlaan.

Van 14:00 tot 16:00 in Velp op de Emmastraat bij de kerk.

Donderdag 3 juni 2021:
Van 09:30 tot 12:00 uur bij de Jumbo aan de IJsselstraat 30 in Velp.

Van 13:30 tot 15:30 uur op de Groenestraat in Rheden bij het “marktpleintje”.