Kinderen wachten ongeduldig bij nieuwe Pumptrack in Rheden

Kinderen wachten ongeduldig bij nieuwe Pumptrack in Rheden Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De gloednieuwe Pumptrack naast de kanovijver in Rheden wordt zaterdag pas officieel geopend. Maar kinderen uit de buurt kunnen niet wachten tot de grote hekken rond het terrein zaterdag worden verwijderd. Tot die tijd mag niemand het terrein nog bestreden.

De Rhedense baan is zaterdag de eerste Pumptrack van asfalt die in aanloop naar het WK BMX in augustus op Papendal in gebruik wordt genomen.

Na de opening op 13.00 uur zullen professionele BMX’ers een demonstratie geven. Maar daarna mag de jeugd uit Rheden het gaan proberen.

Wat is een Pumptrack?
Een Pumptrack is een asfaltbaan van heuvels en bochten die elkaar ritmisch opvolgen. Het woord ‘Pumptrack’ verwijst naar de gebruikers van de baan die moeten pompen (op en neer, drukken en trekken) om vaart te maken. Met een paar rondjes op de baan heb je een volledige work-out gedaan. Maar je kunt er ook prachtige trucs doen en wedstrijden houden. Kortom: een nieuwe vorm van sport en bewegen, vrij toegankelijk voor iedereen en geschikt voor een brede doelgroep.

Het bericht Kinderen wachten ongeduldig bij nieuwe Pumptrack in Rheden verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden