Ome Joop’s Tour loopt dit jaar ook door Dieren

Foto: Ome Joop’s Tour

DIEREN – Ome Joop’s Tour, de fietstocht voor kinderen uit minderbedeelde gezinnen, gaat dit jaar wel door. Ome Joop’s Tour start dit jaar op 26 juli en duurt tot en met 30 juli. Maar op woensdag 28 juli komen de kinderen ook door Dieren.

Ze mogen op deze dag ook een ritje maken met de stoomtrein. Deze treinreis loopt van Dieren naar Apeldoorn en weer terug.

Vijf dagen toeren
Normaal gaat Ome Joop’s Tour 10 dagen lang van locatie naar locatie, maar dat is dit jaar niet mogelijk. En door corona kunnen dit jaar ook niet veel kinderen meedoen.

“Fietsen met 156 kinderen gaat gewoon niet lukken. Daarom hebben we besloten dat de kinderen die het vorig jaar zijn misgelopen en zich dit jaar aangemeld hebben, mee mogen. Daarnaast zijn er dan nog een paar plekken vrij en dan komen we op 71 deelnemers”, zo vertelt tourdirecteur Marcel Legerstee, zoon van oprichter Ome Joop dinsdag live op Studio Rheden.

Kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar kunnen zich overigens nog steeds aanmelden voor de aangepaste editie van Ome Joop’s Tour.