Politie flyert na woningbrand Velp

Politie flyert na woningbrand Velp Foto: Studio Rheden

VELP – De politie heeft maandag geflyerd in de buurt rond de woning aan de Graaf Ottostraat waar in de nacht van zaterdag op zondag brand was. Het flyeren gebeurde vanwege het buurtonderzoek, dat opgezet is om te onderzoeken of er sprake is van brandstichting.

De politie kan op dit moment niet zeggen of er sprake is van opzet bij de brand of dat het er een andere oorzaak is. Omdat dat onduidelijk is, start er een buurtonderzoek, zegt een woordvoerder.

Buurtbewoners geven aan niet blij te zijn met hun buurman. “Ik heb nu alleen roetschade, maar het had erger kunnen zijn”, zegt één van hen. “Afgelopen weekend was ik alleen, maar ik heb ook kleinkinderen die wel eens blijven slapen.”

De buurtbewoners zeggen dat de brand een zoveelste incident in een rij is. Een woordvoerder van verhuurder Vivare zegt dat er recent geen sprake is geweest van overlast. De bewoner zelf verblijft op dit moment ergens anders. Zijn woning is na de brand onbewoonbaar.

Het bericht Politie flyert na woningbrand Velp verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden