Burgerforum over zonne- en windenergie aan zet in Rheden

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Een burgerforum is in Rheden aan zet om de gemeenteraad te adviseren over zonne- en windenergie. Die keuze nam de gemeenteraad afgelopen week. Hoe dat burgerforum eruit komt te zien wordt in het najaar duidelijk.

“Het wordt een hele uitdaging”, zegt wethouder duurzame energie en klimaat Dorus Klomberg over hoe het forum eruit komt te zien. “We willen dat inwoners het gevoel krijgen dat ze meegepraat hebben en dat ze ook gehoord zijn.”

De precieze opdracht die het burgerforum mee krijgt is nog onduidelijk. Het college van burgemeester en wethouders schrijft nu een voorstel en de gemeenteraad beslist daar in november over. Hoe inwoners in het burgerforum terecht komen wordt ook dan duidelijk, zegt Klomberg. “Doen we dat met loten of is het op vrijwillige basis?”