Velpenaar bedreigt Wilders en krijgt veertig uur taakstraf

Foto: Pixabay

VELP – Een 56-jarige man uit Velp heeft van de politierechter in Arnhem een taakstraf van veertig uur gekregen voor doodsbedreiging. De man bedreigde Geert Wilders vorig jaar via een mail met de dood. Maar Wilders was niet blij met de straf die Velpenaar kreeg opgelegd.

Op Twitter schrijft Wilders na de uitspraak: “Veertig uur taakstraf voor een doodsbedreiging. Dat is geen straf maar een beloning. De daders krijgen nog net geen bonus.”

Wilders, die bijna een miljoen volgers heeft, denkt dat er met twee maten wordt gemeten; “Als je Rutte, Pechtold of Van Dissel heet dan gaat je bedreiger de bak in, maar heet je Wilders dan mag ie met een taakstrafje van de zon genieten. De Nederlandse rechtspraak is door en door verrot.”

De man stuurde in augustus 2020 een mail met de tekst: Someday I will kill you – Op een dag maak ik je dood’.

Maar voor de Arnhemse rechtbank liet de Velpenaar, die nog een blanco strafblad had, weten dat hij spijt had. Nadat hij opgepakt was had hij door dat hij te ver was gegaan. En daarom stuurde hij ook meteen een excuusmail aan Wilders.