ProRail gaat veiligheid verbeteren bij spoorwegovergang in Rheden

ProRail gaat veiligheid verbeteren bij spoorwegovergang in Rheden Foto: ProRail

RHEDEN – De gemeente Rheden telt 37 spoorwegovergangen en is daarmee een koploper in Nederland. Om de veiligheid te verbeteren worden diverse overwegen in de gemeente Rheden gefaseerd aangepakt. Op 2 augustus gaat de schop in de overweg aan de Groenestraat in Rheden.

De overweg vlakbij restaurant Strijland wordt door Volkerrail opnieuw ingericht om de veiligheid te verhogen en de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Dit sluit volgens ProRail ook aan op de gemeentelijke ontwikkeling om de Groenestraat en de weg naar de Posbank te verbeteren. Ze hopen half september klaar te zijn met de werkzaamheden.

Geen treinverkeer
Sommige werkzaamheden kunnen alleen uitgevoerd worden tijdens een treinvrije periode in verband met de veiligheid. Daarom is er geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem en Dieren van 10 tot en met 15 augustus. Treinreizigers moeten dan ander vervoer regelen.

Onbewaakt
Op dit moment heeft de gemeente Rheden nog steeds zes onbewaakte spoorwegovergangen. Vier rond Ellecom, één in Spankeren en één in Worth-Rheden.

Planning
Als de planning het toelaat worden in het eerste kwartaal van 2022 de overwegen Biljoen, Schaarweg, Pinkelseweg, Middachtenallee, Havelandseweg, Hofstetterlaan en de Lange Juffer aangepakt. De bouw van de onderdoorgang in de Lentsesteeg vraagt meer voorbereidingstijd. De verwachting is dat deze in 2023 wordt gerealiseerd. Voor de overwegen naar de begraafplaats en Jeugdland is ProRail met de omgeving en de gemeente in gesprek over een plan om het spoor ongelijkvloers te kruisen.

Door: Mediapartner Studio Rheden