GGD informeert inwoners Velp over vaccinatie

Foto: Studio Rheden

VELP – De GGD informeert de komende weken de inwoners van Velp op locatie over vaccinatie tegen corona. Op donderdag staan medewerkers in het winkelcentrum op het Churchillplein en geven antwoord op vragen.

“We krijgen steeds meer aanloop”, zegt teamleider gezondheidsbevordering Jeroen van Triest. “We merken dat er echt behoefte is bij mensen aan duidelijkheid.” Op het Churchillplein is het deze middag toch niet heel druk. “Je ziet hier veel ouderen”, zegt een van de GGD-medewerkers. “Die zijn bijna allemaal al gevaccineerd.” Een passant bevestigt dat beeld. “Ik ben twee keer ingeënt en al mijn kleinkinderen, de jongste is twaalf, één keer.”

Niet iedereen gevaccineerd
Een voorbijgangster die naar de visboer wil twijfelt over vaccineren. “Ik ben allergisch voor bijna alle medicijnen, ik neig nu naar nee maar ik ben wel 55.” Ze krijgt het advies om haar huisarts of behandelend arts te bellen. “Ik heb de huisarts al gebeld, maar daar werd ik niet veel wijzer van.” Wanneer ze hoort dat ze met haar allergie minimaal een uur moet blijven na een inenting en dat er ook de mogelijkheid is om de vaccinatie liggend te krijgen, lijkt ze mogelijkheden te zien.

Na een uurtje komen er twee mannen voorbij die niet in corona geloven, getuige de stickers op hun boodschappentas en scootmobiel. “Je hebt nu die Indiase variant en de Deltavariant”, zegt één van hen. De GGD-medewerker legt uit dat dat dezelfde is. “Moet ik me dan straks voor al die varianten laten inenten? Nee hoor ik doe het niet.” Daarna loopt hij weg, de man die bij hem is rijdt achter hem aan.

Niet alleen in Velp
De GGD komt niet alleen naar Velp om mensen te informeren zegt Van Triest. “We zijn in overleg met de gemeente en waar we nu naar kijken is het dorp Rheden en in delen van Dieren.

Naast de informatiebussen, rijdt de GGD ook met prikbussen rond. “We zullen de prikbus de komende weken zeker in Velp of op andere locaties in gaan zetten”, zegt Van Triest. “Ik heb nu nog geen exacte planning, maar op onze website en via lokale partners publiceren we wanneer we waar staan in de gemeente.”