Peter Wiegmink reageert op overlijden Peter R. de Vries: ‘Onverwacht en afschuwelijk’

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdag overleden, nadat hij vorige week onder vuur werd genomen in Amsterdam. De Vries is 64 jaar oud geworden. Voor de moord op hem zitten twee verdachten vast uit Tiel en Maurik. De dood van De Vries leidt tot geschokte reacties.

Peter R. de Vries hielp onder andere de familie Wiegmink in de zaak rondom de Posbankmoord. Broer van de overledene, Peter Wiegmink, reageert tegen Omroep Gelderland geschokt op het overlijden van De Vries. “Het voelt als een onverwacht moment. Na een week dacht ik dat hij het zou redden. Dit bericht is het meest afschuwelijke wat een mens zich kan voorstellen.”

De Vries en Wiegmink hielden voor zijn overlijden bijna wekelijks contact. “We waren dezelfde leeftijd, zaten in militaire dienst. Dat schept een band.” Hij is De Vries nog altijd dankbaar voor zijn werk in de zaak van de moord op zijn broer. “Die zaak was nooit opgelost zonder Peter. Hij was de enige die dit kon. Smetteloos en doortastend.”

Reacties uit de politiek
Ook vanuit de politiek komen verschillende reacties binnen. Zo laat de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch weten aangeslagen te zijn en zegt hij dat heel Arnhem meeleeft met het gezin van De Vries. ”De aarde trilt onder mijn voeten van de zware rouw. Heel Arnhem leeft mee met het gezin dat hem boven alles lief was. De reus is dood, maar heeft een school aan geestverwanten fier tot leven gewekt – opdat recht wint van onrecht.”

Delano G. wordt door de politie gezien als degene die op Peter R. de Vries heeft geschoten. De Poolse Kamil E. woonde in Maurik, hij zou de vluchtwagen hebben bestuurd.