Ludiek afscheid van zwembad De Dumpel

Foto: Studio Rheden

VELP – Zwemvereniging PFC Rheden heeft zaterdag op ludieke wijze afscheid genomen van het oude zwembad De Dumpel in Velp. Leden haalden lege statiegeldflessen op en probeerden daarmee het bad te vullen.

“Ik hoop dat we aan het einde van de dag op tienduizend flessen zitten”, zegt Tom Willemsen. Hij organiseerde de actie samen met zijn zus Jitske en zwager Mitchell. Door alle coronamaatregelen moest de finale van de actie een half jaar uitgesteld worden en werd er uiteindelijk een jaar lang verzameld.

Willemsen had een plek waar hij in die tijd alle flessen op kon slaan. “De flessen hebben bij mijn ouders in de kruipruimte gelegen. Daar hebben we ze woensdag uitgehaald en we hebben ze vrijdagavond hier naar toe gebracht.”

Opbrengst voor twee doelen
Duizenden flessen levert al snel een leuk zakcentje op. Daar heeft de vereniging twee doelen voor gevonden. “De opbrengst gaat voor een deel naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland en voor een deel naar onze vereniging”, aldus Willemsen.

Om de flessen in geld om te zetten, hoeft hij niet langs de supermarkt. “Als de actie afgelopen is verzamelen we alles in big bags. Komende week brengen we die naar een verdeelcentrum in Utrecht, daar worden ze geteld en horen we wat de opbrengst is.”