Dierense Speeltuin bestaat 75 jaar en opening Natuurspeeltuin fase 1 en 2

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Wie kent de Dierense Speeltuin niet? De Dierense Speeltuin uit 1946 bestaat zaterdag maar liefst 75 jaar. Om 10:00 uur werden diverse officieel genodigden, circa 50 vrijwilligers, en de pers uitgenodigd en ook de afgevaardigde van de gemeente Rheden, wethouder en locoburgemeester Dorus Klomberg.

De aftrap van deze mooie feestelijke aangelegenheid werd begonnen met een toespraak van Marieke Hartjes, voorzitter van de speeltuin en daarna kwam niemand anders dan, Sonja Kapel. Ze benadrukten allebei dat de Dierense Speeltuin voor een ieder toegankelijk is, en dat er absoluut geen plek was voor discriminatie en haat.

De speeltuin is een plek om samen te spelen en dat eenzaamheid hierdoor wordt uitgesloten. De Dierense Speeltuin is liefde en waar vriendschap thuis hoort. De voorzitter nam iedereen ook mee in haar toespraak naar haar jeugdige jaren. Ook als kind heeft ze hier veel plezier aan beleefd. En Sonja, dat straalde ze ook uit, sloot af dat ze enorm trots is op de Dierense Speeltuin.

Foto: Studio Rheden

Ten slotte werd de microfoon doorgegeven aan de locoburgemeester, Dorus Klomberg. De wethouder van de gemeente Rheden vertelde net zoals de voorzitter van de Dierense Speeltuin zijn ervaringen en dat zijn kinderen ook, met alle plezier hebben gespeeld. En dat er alleen maar leuke herinneringen zijn overgebleven aan deze tijd. De Dierense Speeltuin is veel veranderd de afgelopen 10 jaar, en dat moet ook wel. We moeten met de tijd mee gaf Klomberg aan.

Het is volgens de wethouder geweldig om te zien dat de Dierense Speeltuin geen commerciële vereniging is en dat de contributie laag wordt gehouden, zodat een ieder, en in het bijzonder gezinnen met lage inkomens, ook naar de Dierense Speeltuin kunnen komen.

Foto: Studio Rheden

De locoburgemeester sprak namens de gemeente Reden dat ze trots zijn op de Dierense Speeltuin, en het fantastisch vinden dat de Dierense Speeltuin in de gemeente Rheden is gevestigd. En gaf het sein om naar natuurspeeltuin te gaan, waar fase 1 en 2 open gaan.

De volgende mijlpaal was namelijk dat de locoburgemeester met 2 kinderen een lintje, onder toeziend oog van alle genodigden gingen doorknippen zodat de natuurspeelplaats open ging. Vanaf zaterdagmiddag 13:00 is de Dierense Speeltuin voor iedereen opengegaan. En om 14:00 uur vindt ook de finale van de Dierense Speeltuin Got Talent plaats.

Foto: Studio Rheden

De Dierense Speeltuin heeft ambities, en is bezig met fase 3 van de natuurspeelplaats. En alle centjes en hulp is daar voor net zoals de fase 1 en 2 van harte welkom. De Dierense Speeltuin zijn de vrijwilligers enorm dankbaar. Zonder hun zou de Speeltuin niet kunnen bestaan.

Foto: Studio Rheden