Inwoners Rheden ervaren geen overlast van werkzaamheden

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Inwoners van Rheden ervaren weinig overlast van de werkzaamheden aan de A348. Door het werk aan de weg is de rijbaan van Velp naar Ellecom afgesloten en wordt verkeer deels lokaal omgeleid.

Verkeer dat uit Velp komt en naar Zutphen of Doesburg moet, rijdt nu via de hoofdweg door Rheden en De Steeg. Weggebruikers die vanaf de A12 komen, worden buitenom naar Doesburg geleid via de afrit Westervoort.

Mensen die dinsdagmiddag hun inkopen doen in de winkelstraat in Rheden, ervaren geen overlast door de werkzaamheden. “Het enige is dat de bus anders rijdt”, zegt een man die zijn hondje uitlaat. En een andere voorbijganger heeft nergens last van. “Nee, ik merk er eigenlijk helemaal niks van.”

Bewust in zomerperiode
De provincie laat schriftelijk weten dat er bewust voor de zomerperiode gekozen is om het groot onderhoud uit te voeren. “Er maakt veel minder verkeer gebruik van de weg. Zo hebben minder mensen er last van dan wanneer we het in een andere periode doen.”