Reeën op de Veluwezoom, je komt ze echt tegen

Foto: Natuurmonumenten

RHEDEN – Natuurmonumenten organiseert op vrijdagavond 30 juli een excursie met een boswachter door Nationaal Park Veluwezoom. Via deze excursie komt men veel te weten over reeën. Welk geluid maakt een ree of hert en waar slapen ze? En met een beetje geluk spot je ook een ree, hert of ander wild tijdens de avondwandeling over Veluwezoom.

Na een korte presentatie in het bezoekerscentrum over het leven van reeën en herten op Veluwezoom in de verschillende seizoenen volgt de wandeling. Aanmelden kan hier.

“De gids vertelt boeiende verhalen over reeën en herten op de Veluwezoom. Het zijn schuwe dieren, die vaak pas tegen de avond tevoorschijn komen. Er kan geen garantie gegeven worden dat deze dieren zich tijdens de wandeling laten zien”, zo meldt Natuurmonumenten. “Wel weet de boswachter de beste plekken om op zoek te gaan naar deze dieren en hun sporen. Want je kan wel zien dat ze er zijn.”