Einde aan slingerende fietsen in Rheden

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De gemeente Rheden gaat de overlast door fout en lang- geparkeerde fietsen aanpakken. Vooral rond de stations en in winkelgebieden van Dieren, Rheden en Velp veroorzaken de rijwielen overlast. Eigenaren van de voertuigen worden gewaarschuwd voor ze verwijderd worden.

“Gevaarlijk en fout geparkeerde fietsen, weesfietsen en wrakken zorgen regelmatig voor overlast”, laat de gemeente weten. “Door te handhaven willen we dat verminderen en de openbare ruimte veiliger maken.”

De eigenaar van een rijwiel krijgt drie weken de tijd om zijn fiets weg te halen als bekend is dat die verkeerd staat.

Bij de stations van Dieren, Rheden en Velp komen borden te hangen om gebruikers bewust te maken van het nieuwe beleid. Als een fiets verwijderd is, gaat hij naar het gemeentelijk depot. Na het maken van een afspraak en het betalen van 25 euro kan de eigenaar daar zijn fiets ophalen. Voertuigen in goede staat worden dertien weken bewaard, wrakken twee weken.