Oeps! Deze paddenstoel heeft lettertje te veel, op naar de Postbank

Oeps! Deze paddenstoel heeft lettertje te veel

RHEDEN – Een oplettende wandelaar kon een lach niet onderdrukken toen zij tijdens haar wandeling door bosgebied Loenen een nieuwe paddenstoel aantrof. De paddenstoel bevat een wel een heel bijzondere plaatsnaam. Op de wegwijzer stond Posbank namelijk aangegeven als ‘Postbank’. En dat is inderdaad met een t’tje teveel.

“Het viel me meteen op toen ik er langsliep”, zegt Miranda Varenbrink. “Ik moest er wel om grinniken. Hoewel ik het niet heel storend vind, is het wel een beetje slordig. Je zou zeggen dat toch veel mensen zo’n paddenstoel zien voor hij geplaatst wordt?”

Facebook lacht mee
Miranda schoot er een foto van en plaatste deze in de Facebookgroep ‘De Veluwe’. Ook daar konden leden van de groep er wel om lachen. “Jeetje… Wat dom, dom, dom!”, schrijft Mildred. “Dit kan niet echt zijn, ik ga ‘m zoeken”, reageert ook Carolien. “Heel veel mensen zeggen de Postbank. Als je dan zegt Posbank kijken ze je aan of je niet helemaal wijs bent. Maar dit is wel erg slordig”, voegt Agnes nog toe.

Ook de manier waarop vliegveld Terlet vermeld wordt roept vragen op. Meerdere mensen vragen zich af of ‘Terlet een beetje meer kost’. Verwijzend naar de komma en het streepje achter de plaatsnaam. Ronald zag nog een foutje in de paddenstoel: “O God, nu zie ik het. Ernhem met een een A”, grapt hij.
ANWB zoekt het uit

De ANWB is verantwoordelijk voor het plaatsen van de paddenstoelen. Een woordvoerder van de organisatie laat weten dat ze zich erin gaan verdiepen. Ze beloven later deze week met een reactie te komen.

Het bericht Oeps! Deze paddenstoel heeft lettertje te veel, op naar de Postbank verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden