Ziggo stopt met analoge radio via de kabel op 31 augustus, wat nu?

Studio Rheden 2021
Foto: Martin Slijper

REGIO – Na bijna 60 jaar komt er een einde aan radio via de analoge kabel. Kleinere kabelbedrijven stopten er al mee en nu gaat ook Vodafone-Ziggo het kabelsignaal afsluiten op 31 augustus. Maar waar beluister je dan Studio Rheden?

Er zijn verschillende manieren om radio te luisteren. Via de ether, de decoder van internetleveranciers, DAB+, een DVB-C tuner op je televisie en online via Radio.NL. De andere mogelijkheid was om de kabel van het kabelbedrijf aan te sluiten op een versterker, maar die optie verdwijnt nu.

Wie via de kabel naar radio luistert en naar 98.8 fm gaat, hoort een boodschap van het kabelbedrijf. Daarin wordt ook gewezen op alternatieven. Zo kunnen klanten een gratis fm-antenne bestellen of een decoder kopen die ze op hun versterker kunnen aansluiten. Lees hier hoe je Studio Rheden kunt blijven ontvangen.