Wandeling op landgoed Biljoen in Rozendaal

Wandeling op landgoed Biljoen in Rozendaal Foto: Studio Rheden

VELP – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren binnenkort een middagwandeling over landgoed Biljoen in Velp. Biljoen is een oud landgoed met een kasteel met bijbehorend koetshuis, pachtboerderijen, beken en vijvers, parkbos en weiden, dus de moeite waard om een keer te bekijken.

De natuur van het landgoed is bijzonder met oude bomen, een beek en veel waterpartijen met cascades. Er komen bijzondere en soms zeldzame plant- en diersoorten voor. Een aantrekkelijk gebied om in te wandelen. De boswachter besteedt aandacht aan de historie, cultuur en natuur van het landgoed. Het kasteel en het privé-gedeelte van het park worden in deze wandeling niet bezocht.

De boswachters staan woensdag 11 augustus vanaf 14 uur klaar om te vertrekken. De start is bij NS-station in Velp. Vooraf online reserveren is wel noodzakelijk.

Het bericht Wandeling op landgoed Biljoen in Rozendaal verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden