A348 hele weekend volledig afgesloten

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De snelweg A348 is komend weekend in beide richtingen helemaal dicht. Dat is nodig omdat de werkzaamheden in de eerste fase klaar zijn en aanstaande maandag de tweede fase van start gaat.

De vangrail die de rijbanen in beide richtingen scheidt, wordt deels weggehaald. Daarmee wordt het mogelijk om verkeer van en naar Arnhem over één weghelft te laten rijden. Vanaf zaterdagmorgen 7.00 uur tot en met maandagmorgen 6.00 uur is de A348 daarom in beide richtingen dicht.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A12, N338 en de N317. Wie op industrieterrein De Beemd of in Velp moet zijn, kan wel over de snelweg rijden. Tot en met afrit 1 (Velp) is de weg open.

Open in beide richtingen
Vanaf maandagmorgen 6.00 uur is de A348 weer van en naar Arnhem te gebruiken. Er wordt gewerkt aan de rijbaan vanaf Ellecom naar Velp, maar door de aanpassingen kunnen bestuurders in beide richtingen gebruik maken van de snelweg.

Het is vanaf Ellecom tot en met knooppunt Velperbroek niet mogelijk om de afritten te gebruiken. Wie in Ellecom, Rheden, De Steeg of Velp moet zijn wordt lokaal omgeleid. Vanaf Arnhem zijn alle afritten te gebruiken, alleen de opritten zijn op die bij De Steeg na nog dicht. Deze fase van de werkzaamheden duurt naar verwachting tot 12 september.

Vangrail vervangen
Na half september is de weg weer helemaal open in beide richtingen. Er zijn dan alleen nog korte tijd rijstroken afgesloten om de vangrail te vervangen. Daar heeft het verkeer niet veel overlast van, rijden in beide richtingen blijft mogelijk.