Studio Rheden wordt op de kabel digitaal bij Ziggo

Studio Rheden wordt op de kabel digitaal bij Ziggo Foto: Studio Rheden

PURMEREND – Het radiosignaal van Studio Rheden is vanaf dinsdag 31 augustus alleen nog digitaal te horen bij kabelexploitant Ziggo. De analoge kabel bij Ziggo wordt na bijna 60 jaar uitgezet.

Kleinere kabelbedrijven stopten er al mee en nu gaat ook Vodafone-Ziggo het kabelsignaal afsluiten op 31 augustus. Maar waar beluister je dan Studio Rheden?

Er zijn verschillende manieren om radio te luisteren. Via de ether, de decoder van internetleveranciers, DAB+, een DVB-C tuner op je televisie en online via www.StudioRheden.nl. De andere mogelijkheid was om de kabel van het kabelbedrijf aan te sluiten op een versterker, maar die optie verdwijnt nu.

Wie via de kabel naar radio luistert en naar 98.8 fm gaat, hoort een boodschap van het kabelbedrijf. Daarin wordt ook gewezen op alternatieven. Zo kunnen klanten een gratis fm-antenne bestellen of een decoder kopen die ze op hun versterker kunnen aansluiten. Lees hier hoe je Studio Rheden kunt blijven ontvangen.

Het bericht Studio Rheden wordt op de kabel digitaal bij Ziggo verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden