Politie blijft waarschuwen voor bankpasfraude

Politie blijft waarschuwen voor bankpasfraude Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De politie zag afgelopen week een piek met betrekking tot bankpasfraude in de gemeente Rheden. Verschillende mensen werden opgelicht. En naast de financiële impact heeft dit meestal ook flinke emotionele gevolgen. De meeste mensen die worden opgelicht zijn vaak 50 jaar en ouder. Daarom adviseert de politie weer goed op te letten.

Een aantal inwoners zijn benaderd door nepmedewerkers van een bank. De oplichters zijn uit op geld. Ze vervalsen vaak het telefoonnummer dat op het scherm van de telefoon van het slachtoffer verschijnt. Zo lijkt het net of de bank u belt.

Dit wordt ook wel spoofing genoemd. De nepmedewerker zegt dan dat uw rekening of de bankpassen zijn gehackt. Daarna weten ze de pincode te ontfutselen en stellen ze voor om nieuwe bankpassen te bezorgen, ‘om meer schade te voorkomen’. De oplichters verschijnen daarna inderdaad aan de deur, verhogen het opname limiet en pinnen daarna duizenden euro’s.

Het bericht Politie blijft waarschuwen voor bankpasfraude verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden