Joris van Rijn krijgt ‘de Rhedenaar’ uitgereikt door Carol van Eert

Foto: Joris van Rijn

ELLECOM – Burgemeester Carol van Eert heeft ‘de Rhedenaar’ uitgereikt aan de violist Joris van Rijn. Dit gebeurde zondagmiddag aan het begin van het ‘Zoom Slotconcert’ in Turnhal Avegoor in Ellecom. Door het optreden van zijn Ruysdael Kwartet draagt Joris van Rijn al ruim 6 jaar bij aan het cultuuraanbod in de gemeente Rheden. Daarmee zet hij Rheden (inter)nationaal op de kaart.

De Rhedenaar is een award in de vorm van een sculptuur. ‘De Rhedenaar’ kan worden toegekend aan diegene die zich langdurig gemeentebreed heeft ingezet voor Rheden en veel heeft betekend voor de lokale gemeenschap.

In 2001 won Joris van Rijn de Burgemeester de Bruinprijs, de Rhedense aanmoedigingsprijs voor veelbelovende kunstenaars aan het begin van hun professionele carrière. Sinds 2002 is Joris van Rijn concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest. Als solist speelde hij met het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest en het Haagse Conservatoriumorkest. Hij speelde zo onder leiding van de dirigenten Ed Spanjaard, Shlomo Mintz en Jaap van Zweden.