Geen toekomst voor auto’s en motoren op de Posbank

Foto: Kasper Siebrands

RHEDEN – Als het aan Natuurmonumenten en de colleges van gemeenten Rheden en Rozendaal ligt, hebben gemotoriseerde voertuigen geen toekomst meer op de Posbank. Ze willen dat de Posbank volledig afgesloten wordt voor die voertuigen.

Dat maakten ze vandaag officieel bekend. “De Posbank is dan alleen maar bereikbaar via de parkeerplaatsen aan de rand van het natuurgebied”, zegt wethouder in Rheden, Ronald Haverkamp, tegen Omroep Gelderland. “Het is het meest verregaande scenario. De Posbank wordt 24 uur per dag, alle dagen van het jaar afgesloten.”

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Geen toekomst voor auto’s en motoren op de Posbank
Het besluit van de colleges en Natuurmonumenten betekent niet dat vanaf morgen geen enkele auto of motor nog welkom is. De gemeenteraden moeten zich nog uitspreken. Dat doen ze op 5 oktober. Aan het eind van het jaar moet het plan volledig zijn uitgewerkt. Daar is 1,6 miljoen euro aan startkapitaal voor beschikbaar.

Foto: Omroep Gelderland

Stukje wandelen
“In het plan dat we nu voorzien hebben, blijven drie grote parkeerplaatsen over waar mensen hun auto of motor kwijt kunnen. Bij de lappendeken, bij het bezoekerscentrum in Rheden en bij Velp in Beekhuizen”, legt de wethouder uit. “Die blijven in de plannen beschikbaar.” Wie dichterbij wil komen, zal dat toch echt te voet of met de fiets moeten doen.

Over verkeer bij de Posbank spelen al langer discussies. Buurtbewoners ervaren veel overlast van auto’s en ronkende motoren, natuurclubs zien liever helemaal geen uitstoot, terwijl motorclubs juist genieten van de mooie route.

Foto: Studio Rheden