Ruim 750 woningen erbij in Velp in 10 jaar

Rijnstate Velp Foto: Studio Rheden

VELP – Rondom ziekenhuis Rijnstate in Velp moet een nieuwe woonwijk komen met uiteindelijk 1100 woningen. Dat is veel meer dan de 350, waar eerder vanuit werd gegaan. Daarvan worden 750 volgens het plan in de komende tien jaar gerealiseerd. Op de plek waar de overige 350 moeten komen, wonen nu nog arbeidsmigranten.

Met het toevoegen van woningen verwacht wethouder Ronald Haverkamp ook winkels, scholen en andere maatschappelijk voorzieningen te behouden. Ook moet het een kwaliteitsimpuls zijn voor Velp-Zuid.

Autovrij gebied
De bedoeling is dat er in de nieuw te bouwen wijk een centraal, autovrij gebied komt met wandelroutes naar het winkelcentrum. Ook moet er het nodige groen en water te vinden zijn.

De exacte invulling van het type woningen is nog niet bekend, maar Haverkamp laat weten dat er in elk geval 70 procent ‘betaalbare woningen’ worden gebouwd. Dat betekent een maximale koopprijs van 310.000 euro en huur tot 1.000 euro, licht de wethouder toe.

Ook wil Haverkamp sociale woningbouw toevoegen. “We onderzoeken een uitruil met sociale woningbouw in de rest van Velp-Zuid, zodat daar ruimte ontstaat voor een ander type woningen. Dat moet de wijk gedifferentieerder maken.”

‘2 januari schop de grond in’
Haverkamp laat weten blij te zijn met het plan vanwege de grote woningbehoefte.

Het voorstel zal nu eerst worden voorgelegd aan de omgeving, waarna de gemeenteraad er begin volgend jaar over moet beslissen. De ambitie van de wethouder is dat als Rijnstate op 1 januari 2024 uit Velp vertrekt, op 2 januari ‘de schop de grond in kan’.

In een persbericht meldt wethouder Ronald Haverkamp ook nog dat hij enorm blij is dat hij ”dit masterplan kan presenteren, want de woningbehoefte in de gemeente Rheden is groot. Deze eerste 750 woningen dragen hieraan bij. En ik hoop dat we in de toekomst ook die laatste 350 woningen kunnen bouwen op de plek waar nu arbeidsmigranten verblijven. Dit masterplan is een eerste stap in de richting van de bouw van een moderne, gevarieerde en duurzame wijk met veel groen. Een aanwinst in Velp-Zuid voor het dorp.”

Het bericht Ruim 750 woningen erbij in Velp in 10 jaar verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden