‘Het is een bijzondere dag’, kerkgangers mogen weer zingen

‘Het is een bijzondere dag’

DIEREN – Bij veel kerken werd in de coronatijd gevraagd om een reservering, met de versoepelingen vervalt in veel gevallen ook die maatregel. En dus mogen kerkgangers weer gewoon naar binnen, zoals bij de Emmauskerk in Dieren. En dan mag er ook nog eens worden gezongen.

De kerk in Dieren – onderdeel van de Eusebiusparochie – is blij met de versoepelingen die dit weekend ingaan. Want door het afschaffen van de anderhalvemeter regel mogen kerkgangers nu weer zonder reservering naar de kerk komen. Het bisdom heeft wel bevolen dat er geen coronapascontroles op QR-codes mogen plaatsvinden, want het bisdom wil geen onderscheid maken tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden.

Zo gaat het er in Dieren aan toe:

Extra stoelen
Veel kerken wachten eerst een weekje om de kerkgangers te laten wennen aan de versoepelingen, maar in Dieren gingen ze zondag meteen aan de slag. “Om half 10 begint de dienst”, aldus Bart Dirksen van den Heuvel van de Lokatieraad voorafgaand aan de dienst. “We zetten er wat extra stoelen bij zodat we ruim de afstand kunnen waarborgen. Gewoon om iedereen toch een beetje te laten wennen. Maar de voorzanger en organist mogen weer in samenzang met de kerkgangers en dat is wel een spannend momentje.” Een kerkganger is erg blij, vooral dat het zingen weer kan. “Want zingen is twee keer bidden”, zegt ze.
Jubileumdienst

De kerk bruist door de nieuwe impuls die het loslaten van de regels veroorzaakt. Dirksen van den Heuvel: “Op 31 oktober organiseren we een jubileumdienst met twee koren, want dan bestaan we 50 jaar. Fijn dat dat allemaal weer kan.”

Het bericht ‘Het is een bijzondere dag’, kerkgangers mogen weer zingen verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden