Werk aan Kerklaan Rozendaal begonnen

Werk aan Kerklaan Rozendaal begonnen Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – Het werk aan de Kerklaan in Rozendaal is begonnen. De weg wordt heringericht om de veiligheid te vergroten en de kans op ongelukken te verkleinen.

Het aanbrengen van wegversmallingen moet ervoor zorgen dat de snelheid van het verkeer omlaag gaat. Daarmee wordt de straat, waar regelmatig ongelukken gebeuren, veiliger. De aannemer moet donderdag klaar zijn met het aanbrengen van de versmallingen.

Als de aannemer klaar is, gaat de buitendienst aan het werk. Zij brengen beplanting aan. Daarbij wordt, volgens de gemeente rekening gehouden met biodiversiteit en klimaatverandering. Verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik blijven maken van de weg.

Meerdere keren uitgesteld
Er rustte geen zegen op de planning van de herinrichting. De wegwerkzaamheden moesten eigenlijk in het voorjaar al beginnen, maar werden enkele keren uitgesteld. In de lente kwam dat door ziekte van de verantwoordelijke ambtenaar, daarna kon er door de bouwvak geen contract met een aannemer afgesloten worden.

Het bericht Werk aan Kerklaan Rozendaal begonnen verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden