Natuurmonumenten organiseert herfstwandeling rondom Beekhuizen

Foto: IVN Oost-Veluwezoom

RHEDEN – Natuurmonumenten gaat weer wandelingen organiseren. Het is weer mogelijk om met een club mensen over de Veluwe te wandelen. Op zaterdag 6 november is er van 14.00 tot 16.00 uur een herfstwandeling met de gids van Natuurmonumenten over de beboste gekleurde hellingen van Veluwezoom.

De wandeling van 6 kilometer loopt onder andere door het landschap dat oorspronkelijk deel uitmaakte van de historische buitenplaats Biljoen, tegenwoordig Landgoed Beekhuizen.

Karakteristiek hierin zijn de grote hoogteverschillen, de aanwezigheid van helder water in een altijd stromende beek. Tevens is dit gebied cultuur historisch interessant. Tijdens de wandeling zal de gids ook wildsporen laten zien van zwijnen en dassen en misschien ook wel van reeën, edel- of damherten. Deze start is bij parkeerplaats van Zwembad Beekhuizen in Velp. Aanmelden kan op www.natuurmonumenten.nl.