Rhedenaren willen afsluiten én een bereikbare Posbank

Er is al een gedeeltelijke afsluiting op de Posbank Foto: RTV Arnhem

RHEDEN – Inwoners van Rheden zijn daags voor de raadsvergadering over het masterplan Veluwezoom over het algemeen vóór afsluiting van natuurgebied de Posbank voor auto’s en motoren. Tegelijkertijd vinden ze wel dat het gebied voor iedereen bereikbaar moet blijven.

“Met parkeren aan de rand of openbaar vervoer kun je ook op de Posbank komen”, zegt Babs Brandt. “Ik kan me niet voorstellen dat de gemeenteraden daar niet mee akkoord gaan”, vult Thomas van der Hulst haar aan. Niet iedereen is voor. Een voorbijgangster die een snelle boodschap doet, zegt: “Ik woon hier al dertig jaar en ik vind het goed zo. Er moet wel een beetje leven in zitten.”

Een man die zijn boodschappen net heeft gedaan wil de raadsvergadering afwachten. “Ik ben nu tegen afsluiting”, zegt hij terwijl hij op de fiets stapt. “Maar misschien komen de voorstanders wel met zo’n goed verhaal dat ik dan wel voor ben.”

‘Belachelijk plan’

Even verderop, bij het monument boven op de Posbank zit een echtpaar uit De Steeg van het zonnetje te genieten. “Wij komen hier niet in het weekend”, zeggen ze. “Dan is het te druk.” Ze zijn niet voor de volledige afsluiting. “Ik vind het een belachelijk plan”, zegt de man. “Het is hier op bepaalde dagen druk, vooral in het weekend en in de vakantietijd. Laat het dan van maandag tot en met donderdag open en sluit het in het weekend af.”

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem