Verbouwing Park Daalhuizen in Velp verloopt spoedig

Park Daalhuizen in Velp. Foto: Studio Rheden

– Het Velpse park Daalhuizen ging een paar maanden geleden op de schop. De eerste fase van het herinrichtingsplan is bijna klaar. En over een week is het zo ver, dan opent wethouder Marc Budel (CDA) het park.

Voor de verbouwing zijn tot nu toe 13 bomen gekapt om de herinrichting van het park in de oude stijl mogelijk te maken. In totaal moeten er 26 bomen wijken. Aan de Arnhemsestraatweg is nu een grote wadi aangelegd en bij de Beethovenlaan twee kleinere wadi’s.

Park Daalhuizen – Foto: Studio Rheden

Na de opening zal er ook water door het park gaan stromen. Binnenkort wordt ook bekend wanneer de tweede en derde fase van het herinrichtingsplan start. Het park krijgt dan mogelijk ook nog een bloementuin en enkele sporttoestellen.

Park Daalhuizen – Foto: Studio Rheden

Op de foto’s is te zien dat de eerste fase van de herinrichting grondig is uitgevoerd. Het park heeft ook een hek gekregen aan beide kanten en de hoofdentree is verhuisd van de Daalhuizerweg naar de Arnhemsestraatweg.

Park Daalhuizen – Foto: Studio Rheden
Park Daalhuizen – Foto: Studio Rheden
Park Daalhuizen – Foto: Studio Rheden

Zie ook: Lintenmysterie in park Daalhuizen in Velp eindelijk opgelost.

Park Daalhuizen – Foto: Studio Rheden