Rhedense ambtenaar in top 100 ‘ambtenaar van het jaar’

Rhedense ambtenaar in top 100 ‘ambtenaar van het jaar’ Foto: Gemeente Rheden

DE STEEG – Beleidsmedewerker Marjolein Sanderman van Erfgoed bij de gemeente Rheden is genomineerd voor de titel ‘ambtenaar van het jaar 2021’. Zij doet dat op een zodanige wijze dat dat landelijk is opgevallen.

Zij staat namelijk in de top 100 van ambtenaren die in aanmerking komen voor de titel ‘ambtenaar van het jaar 2021’. Dit zijn ambtenaren die excellent presteren en die succesvolle sleutelfiguren zijn bij de overheid, wat hen tot een voorbeeld maakt voor anderen. De nominatie legt uit waarom Marjolein in deze top 100 staat.

Nominatie
Marjolein Sanderman is een ambtenaar in de Engelse zin van het woord: een ‘civil servant’ die vóór, maar vooral mét de maatschappij resultaten boekt. Verbinden is haar tweede natuur. Dat doet ze al sinds jaar en dag met een deskundige, open en empathische benadering en een praktische toepassing van de regels, waardoor ze op natuurlijke wijze gezag en begrip voor het belang van erfgoed afdwingt. Iedereen kent en mag haar. Toch is zij geen push-over. Als beleidsmedewerker is zij er persoonlijk verantwoordelijk voor dat het draagvlak voor erfgoed in Rheden groot is. Een ideale ambassadeur!

Marc Budel, wethouder Erfgoed: “Ik Ben ontzettend trots op de nominatie van onze zeer gewaardeerde collega Marjolein Sanderman. De BNG Bank Erfgoedprijs voor Rheden 2019, het landelijk symposium Verbindend Verleden, stripboek Meander, de Kerkenvisie, Gebiedspaspoort Laag-Soeren, Landgoedfestival zijn zomaar wat voorbeelden van Marjoleins bijdrage voor de Rhedense dorpen en erfgoed én voor de regio. Marjolein verdient deze titel dus help mee en stem op haar.”

Stemmen kan hier tot en met woensdag 20 oktober. Op 14 december wordt de uitslag bekendgemaakt.

Door: Mediapartner Studio Rheden