Politiek verwacht niet dat Posbank dichtgaat voor gemotoriseerd verkeer

Er is al een gedeeltelijke afsluiting op de Posbank Foto: RTV Arnhem

RHEDEN – Zowel het CDA als de PvdA in Rheden verwacht niet dat de gemeenteraad dinsdag instemt met het plan voor een volledig autoluwe Posbank. De PvdA stemt wel voor, maar komt met een voorstel om een uitzondering te maken voor enkele groepen, waaronder ouderen. Het CDA stemt tegen en pleit voor een variant, zoals af en toe de Posbank afsluiten bij drukte.

Bekijk de standpunten van het CDA en de PvdA en enkele bezoekers:

Aankomende dinsdag stemt de gemeenteraad van Rheden dus over een volledig autoluwe Posbank. Ook de gemeente Rozendaal gaat over een klein stuk van het gebied. De raad buigt zich daar begin november over de plannen.

Eerder al werd duidelijk dat het zogenoemde scenario C uit het masterplan Veluwezoom, waarbij de volledige Posbank autoluw wordt, lijkt te gaan sneuvelen. Zowel in de gemeenteraden van Rheden als Rozendaal tekent zich een meerderheid af tegen dit voorkeursplan van de colleges in beide gemeenten.

Zie ook: Plan voor volledig autoluwe Posbank lijkt te sneuvelen